Πύρινα μέτωπα σε Χίο και Κω, τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες

Σκληρές μάχες με τις φλόγες δίνουν για ακόμα μια ημέρα, πυροσβέστες και εθελοντές, σε αρκετές περιοχές. Αυτήν την ώρα, δύο είναι οι πυρκαγιές που απασχολούν ιδιαίτερα τις αρμόδιες αρχές: στην Κω και τη Χίο.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στην Αντιμάχεια της Κω. Αν και η εικόνα είναι βελτιωμένη, ωστόσο υπάρχουν αρκετές ακόμη δύσκολες στην αντιμετώπισή τους, ενεργές εστίες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δυνάμεις κατάσβεσης έχουν ενισχυθεί σημαντικά και πλέον επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 32 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 9 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Οι δυνάμεις στο νησί θα ενισχυθούν περαιτέρω με 15 πυροσβέστες και 2 οχήματα που θα μεταβούν ακτοπλοϊκώς από Ρόδο. 

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11:50 το πρωί και καίει χαμηλή βλάστηση ενώ νωρίτερα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 προς όσους βρίσκονται στην περιοχή Καρδάμαινα της Κω προκειμένου να απομακρυνθούν προς Αντιμάχεια, λόγω της πυρκαγιάς.

Διαστάσεις έχει λάβει και η φωτιά που ξέσπασε στη Σιδηρούντα της Χίου σήμερα το πρωί με πυροσβέστες, εθελοντές και στρατιώτες να δίνουν «μάχη» προκειμένου να μην επεκταθεί σε κατοικημένη περιοχή.

Στην πυρκαγιά της Χίου επιχειρούν 142 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 21 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους. Οι δυνάμεις θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες με 66 πυροσβέστες και 12 οχήματα που θα μεταβούν ακτοπλοϊκώς  από Λέσβο και Αθήνα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση παραμένει δύσκολη «και θα συνεχίσουν να καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας του νησιού για τον περιορισμό της». Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν ελαφρά 2 πυροσβέστες.

Νωρίτερα, ο αντιδήμαρχος του νησιού, Παντελής Καμπούρης, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι το μέτωπο απέχει 700 μέτρα από οικισμό και ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι. Η Πολιτική Προστασία ζήτησε μέσω του «112» να εκκενωθεί προληπτικά το Μετόχι ζητώντας από όσους βρίσκονται εκεί να απομακρυνθούν προς την παραλία της περιοχής. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί